Prijavljivanje problema


Neprikladan marketing
Autoritet za reklamne standarde (ASA) nadgleda etičke principe marketinga i propise koji se odnose na marketing namenjen maloletnicima. Neprikladan marketing, nekorektne odredbe i uslove ili druge probleme u zemljama Evropske Unije mogu se prijaviti organizaciji EASA http://www.easa-alliance.org/

Prevare, stranice koje promovišu mržnju i druge nezakonite radnje
Falsifikovane, lažne ili Internet lokacije koje promovišu mržnju, kao i pokušaj prevare putem e-pošte ili druge nezakonite radnje možete prijaviti lokalnoj policijskoj stanici ili internacionalnoj organanizaciji INHOPE http://www.inhope.org/en/index.html

Zloupotreba ličnih podataka
Information Commissioner (Poverilac za informacije) obezbeđuje smernice i savete o obradi ličnih podataka i nadgleda taj proces.

Dečija pornografija
INHOPE obezbeđuje uslugu prijavljivanja na mreži za prijavljivanje Web lokacija za koje sumnjate da možda sadrže zloupotrebu dece ili drugi nezakoniti materijal http://www.inhope.org/en/index.html. Da biste prijavili zloupotrebu, možete da posetite Web lokaciju http://virtualglobaltaskforce.com/contactus/vgt/, ali nikako ne propustite da ovakvu aktivnost prijavite policiji!

Druge vrste uvredljivog ili neprikladnog materijala
U drugim slučajevima obratite se svom Internet operateru ili administratoru Web lokacije na kojoj su se pojavili uvredljivi sadržaji.